Bak en deilig sjoklade cupcakes til søndags kaffen.
Du trenger til røren:
4 egg
125 g sukker
200 g margarin
225 g mørk kokesjokolade
100 g siktet hvetemel
1ts bakepulver
2 ss Freia sjokoladesaus
Forvarm stekeovnen til 175 `C. Sett på stekebrett 12 stk cupcakes former (litt store muffinsformer), eller sett formene i et muffinsbrett, da blir kakene finest.
Smelt margarin og sjokolade i en kjele, rør godt og la blandingen bli avkjølt.
Visp egg og sukker til eggedosis. Vend inn melet og bakepulveret.
Tilsett sjokolade og margarinblandingen, samt sjokoladesausen.
Rør til du får en jevn og glatt røre.
Fyll så formene 3/4 fulle. Stek kakene midt i ovn i ca. 25 minutter.
Tips: For å finne ut om kakene er ferdig stekt, stikk en trepinne (strikkepinne) ned i kaken, sitter det ikke igjen deig, ja da er kaken ferdig stekt.
Ferdig stekte kaker taes ut av ovnen og avkjøles ( bruker du muffinsbrett la de avkjøles i brettet i 5 minutter).Sett cupcakene på en rist og avkjøl.
Du trenger til frosting:
100g mykt (romtemperert) margarin.
350 g melis, siktet
ca. 1/2 dl helmelk
4ss sjokoladesaus
40 g kakaopulver, siktet.
Visp sammen margarin, melis, sjokoladesaus og kakaopulver. Vispes på lav hastighet. Tilsett melk, litt om gangen, visp godt.
Visp tilslutt i ca.4minutter på høy hastighet på mixeren. Kremen skal ha en luftig konsistens.
Pynting.
Ha frostingen i en sprøytepose. Dekorer kremen i fine topper. Pynt med marsipanblomster eller pynt i fondant. Lag pynt for frihånd eller med ferdige utstikkere.
-Grunnoppskrift hentet fra boken Cupcakes av Ingrid Hancock Bjerknes-
LYKKE TIL!
Tips: Du får kjøpt ferdig farget fondant (sukkermasse) og marsipan i butikker hvor de har utstyr for cupcakes.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar