Bertine er ei superduper tantejente på 9 år. Denne sjokladekaken ble bakt til hennes bursdagsfest nå i helgen.
Bertinekake er en saftig og søt sjokoladekake, så den faller i smak hos både liten og stor.
Til kakebunn trenger du:
3 egg
400 g sukker
125 g margarin/smør
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
4 ss kakao
3 dl melk
Pisk egg og sukker til eggedosis. Visp lenge, 15-20 minutter. Tilsett smeltet og noe avkjølt margarin/smør.
Bland alle de tørre ingrediensene (hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, kakao) vekselvis med melken, inn i røren.
Tips: Du må sikte de tørre ingrediensene. Dette for å unngå klumper.
Røren fylles i smurt kakeform. Legg bakepapir i bunnen. Formen bør ha en diameter på 20-24 cm.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30-40 minutter.
La kaken avkjøles litt før du tar den ut av formen. Kaken skal være helt avkjølt før du deler kakebunnen i to, og fyller den med sjokoladekrem.
Fyll og sjokolade på lokk:
250 g usaltet smør, romtemperert
1ts vaniljedråper eller frøene fra en vaniljestang
700-800 g melis
400 g philadelphiaost med sjokolade-NYHET
2-3 ss sterk kaffe ( kaffe vi drikker)
Miks smør og melis til en lett og fluffy krem. Tilsett vanilje, philadelphiaosten og kaffe, og miks alt sammen til en passe tykk krem.
Legg fyll i mellom kakebunnene, og smør kremen rundt kanten og på toppen.
Ta kakefyll i en sprøytepose og lag roser ( snurrer) rundt kanten. Jeg brukte en tipp med tagger foran. Oppe på kaken la jeg i hjerteform Pops, som er både søte og sprø, og passer bra som pynt på sjokoladekaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar