Etter forespørsel/bestilling av Cupcakes til bryllup, valgte jeg å lage vanilje Cupcakes etter oppskrift fra boken Just Sweet av Manuela Kjeilen.
Disse cupcakes ble bakt av dobbel dose vaniljerøre, noe som ga de ekstra vaniljesmak. Passer derfor veldig godt til spesielle anledninger, som for eks. til bryllup. Kremen jeg dekket de med var vanilla cream cheese frosting, og pynten var små hvite perler og marsipanhjerter. Marsipanhjertene ble penslet med spiselig sølvstøv. Enkelt, men stilig.Oppskrift:
415 g hvetemel
2 ss maisenna
1ss bakepulver
475 g sukker
225 g usaltet meierismør
4 egg
2 1/2 dl H-melk
1ts vaniljeekstrakt
1 vaniljestang
Sikt mel, maisenna og bakepulver. Sikt det tørre alltid 3 ganger. Ha det i mikserbollen og tilsett sukker, miks alt i ca. 1 min. Tilsett smør som har stått (sammen med eggene) i romtemperatur i èn time før du begynner å bake. Kjør til smøret er smuldret. Tilsett så et egg om gangen, mens mikseren går.
TIPS: Knekk alltid et egg opp i en kopp el før du har det i røren. Skulle det være noe feil med egget, eller hvis det følger med eggeskall, så unngår du på denne måten å få det i røren.
Tilsett melk i tre omganger sammen med vaniljeekstrakt og vaniljefrø.
Jeg brukte hvite, mellomstore muffinsformer ( kjøpt i vanlig matbutikk). De fylte jeg halvveis fulle, ca. 2 toppede spiseskjeer.
Tips: Bruk en iskremskje (med bøyle) til å fylle formene, på den måten får du alle kakene like store.
Jeg brukte to stk papirformer (i hverandre) til hver kake.
Varm stekeovnen til 180 grader, stek cupcakes på midterste rille i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er gyllne på toppen.
Tips: Bruk mufinsbrett, da blir kakene finest. La de stå å avkjøle i brettet i ca. 5 min. før du tar de ut og avkjøler de på rist.
Kakene avkjøles helt før du tar på frosting og pynt.
Tips fra boken: Bruk alltid usaltet meierismør når du baker Cupcakes. Smør og egg må ha romtemperatur.Sikt bestandig de tørre varene minst tre ganger. Stek kakene på midterste rille.
Vanilla Cream Cheese Frosting:
Til 24 stk Cupcakes.
Denne frostingen smaker nydelig på cupcakes. Den har en luftig konsistens og deilig vaniljesmak.
Du kan la fargen være som den er, eller farge den med karamellfarger eller andre godkjente fargetilsetninger.
Tips: Farger og smaker får du nå også kjøpt på Jernia butikker.
200g smør
frøene fra 1 vaniljestang (eller 1 ts vaniljeekstrakt)
4 dl melis
200 g philadelphiaost
1 ss sitronsaft.
Miks smør og vaniljefrø til en myk og fluffy krem. Tilsett siktet melis, philadelphiaost og sitronsaft.
Miks alt sammen. Ta kremen i en sprøytepose med en Wilton 1 B tipp, lag fine roser.
Pynt med ønsket pynt.
Tips: Start med å lage rosen fra ytterkant mot midten.
Very, very lykke til!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar