Kanskje kjenner du nå lukten og smaken av varm og søt kake.Kanskje får du lyst til å begynne å bake? GJØR DET! Det her er en kakeblogg for meg selv, venner og andre som har "oppdaget" og synes det er moro å bake og pynte Cupcakes, og andre kakefristelser.Her vil jeg vise mine egne oppskrifter, tips og råd, men også oppskrifter laget av andre.Skulle noen ønske å bestille ferdige kaker,så ta gjerne kontak. TLF: 97106679. >kgledits@bbnett.no>
Totalt antall sidevisninger
onsdag 6. februar 2013
Sukkerbrød.
Det er morsdag !!!
Det er morsdag nå til søndag 10. februar, kanskje det er flere en meg som ønsker å overraske med kake.
Jeg starter først med å bake sukkerbrød.....
Du trenger:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
Steketemeratur: 180 `C
Tid: ca 30 min.
Sukkerbrød er ikke så vanskelig å få til, slik som mange tror. Det er lite jobb og krever heller ikke mange ingredienser.
Det som er viktig er "pisketiden", å vispe eggedosis i mixer/kjøkkenmaskin både lenge og vel. Visp gjerne i 20 minutter. Når eggedosisen er hvit og porøs, rører/vender du det tørre forsiktig inn, gjerne med en slikkepott.
Mel og bakepulver MÅ siktes 2-3 ganger for at det ikke skal bli klumper.
Viktig: Ikke visp mel og bakepulver inn i røren, da forsvinner luften i røren, og sukkerbrødet blir flatt.
Før du begynner bakingen, sett ovnen på 180 grader.
Sukkerbunnen skal stekes på nederste rille, helst på en rist, ikke plate, da kommer varmen bedre til.
Smør en kakeform, og legg bakepapir i bunnen.
Kakeformen bør være 20-24 cm i diameter.
Ha røren i den smurte formen, og sett formen rett inn i varm ovn.
Stekes i ca. 30 min., til kaken er gyllen.
Viktig: Stek kaken med en gang røren er ferdig, den tåler ikke å bli stående, da falle kaken sammen under stekingen.Du må heller ikke åpne døren på komfyren under steketiden.
Du kan også sjekke om kaken er ferdig stekt ved å stikke en kakepinne (tynn strikkepinne) i kaken, men
IKKE FØR DEN HAR STEKT i 30 MIN.!!!
Hvis det ikke sitter deigrester på pinnen, er kaken ferdig stekt.
La sukkerbrødet avkjøles på rist i ca. 10 min før du tar det ut av kakeformen.
Må være avkjølt før du begynner med fyll og pynt.
Sukkerbrødet egner seg veldig godt til frysing.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar